Gratis simulatorer på nätet

Om du tröttnat på grafik i 2D klassen som Travian och vill köra på betydligt vassare valsar så är det dags att ratta spaken till ett flygplan! Det finns i dagsläget flera simulatorer där du kör alltifrån krigsfartyg till stridsvagnar och flygplan och vi skall gå igenom och ranka dem flesta. De är samtliga gratis, men kräver att du laddar ner spelet, men de kan ge dig många timmars gratis nöje online så det är väl värt väntan.

World of Tanks

Wargaming.net är företaget som står bakom denna simulator som spelas helt gratis. Dock måste du ladda ner spelet och det kan ta en stund eftersom filen ligger på ca 8 GB. Efter det så uppdateras programmet och du behöver sedan bara skapa ett konto för att komma igång att spela. I WoT väljer du mellan olika länder som Tyskland, Ryssland och USA och spelar med en stridsvagn från andra världskriget i lag för att döda motståndaren eller ta över motståndarens flagga. Det är otroligt snyggt och du kan uppgradera ditt fordon med moduler och få nya stridsvagnar ju mer du spelar.

War Thunder

War Thunder är WoT storebror och är mer tekniskt avancerat. Fokus ligger också på flygplan och inte på stridsvagnar, även om det även finns med. Du behöver dock ha ett konto och ladda ner spelet som också kan köras i klienten Steam. Spelet anses av många vara bättre än World of Tanks då det bjuder på en högre grad av realism och dessutom finns det fler funktioner med i spelet som t.ex. möjligheten att agera akterskytt på bombplanen. Precis som i det föregående spelet spelar du i lag, men spelet tar inte slut när du blir nerskjuten utan du har flera flygplan och fordon att välja mellan i varje match.

World of Battleships

World of Battleships kommer från samma tillverkare som World of Tanks och det som är bra med det är att du slipper skapa ett nytt konto utan kan spela med samma användarnamn som i WoT. I spelet som laddas ner spelar du med ett krigsfartyg som t.ex. jagare, hangarfartyg, kryssare eller slagskepp för att förstöra motståndarens skepp. Du börjar med ett litet skepp och alltefter att du förstör fler skepp så får du pengar som i spelet används till att uppgradera befintliga skepp och köpa nya. Du kan också för riktiga pengar köpa spelets egna premiumvaluta som är guld. Detta ger dig möjligheten att använda bättre ammunition som gör mer skada samt köpa speciella premiumskepp. Guldet finns tillgängligt på ditt spelkonto och du kan enkelt köpa det via kreditkort. Det är på det här sättet företaget tjänar pengar eftersom du behöver spela mindre antal matcher om du har guldammunition för att nå de riktigt stora skeppen.