Gratis nöje online med rollspel

warrior-940706_640-199x300Gillar du att slå en D20 tärning och hoppas att du inte slår en etta eller är du mer för att questa och bygga en karaktär? På nätet kan du främst spela olika rollspel eller MMORPG som det brukar kallas för. Detta står för Massively Multiplayer Online Roleplaying Game och många är dessutom helt gratis att spela. De flesta varierar i kvalité, men vi skall guida dig till de bästa av dem.

Drakensang Online

Detta spel behöver inte laddas ner utan är så pass ovanligt som ett RPG direkt i din webbläsare. Det påminner mycket om betalspelet Diablo och kan därför sägas vara mer av ett hack n slash än ett traditionellt rollspel. Du skapar dock en karaktär och går ut i världen för att dräpa monster och rädda bybor. Det känns som att du befinner dig i en värld av drakar och demoner och eftersom spelet inte kräver mycket av din dator så kan det även spelas på en äldre maskin, bara så länge du har en bra uppkoppling.

Skyforge

Skapa ditt konto, ladda ner spelet och kliv in i en värld som du aldrig sett innan! Skyforge ger dig allt detta helt gratis, men enda minustecknet är att det tar en stund innan de 8 GB har laddats ner och att det tar tid att gå upp i nivå. Väl inne i spelet så skapar du ingen klass eller karaktär i vanlig mening utan du slängs in i storyn direkt. Först senare kan du välja mellan tre olika klasser som du även kan växla fritt mellan. Detta är helt unikt och när du levlar upp så får du tillgång till fler klasser. Totalt finns det hela 16 st! Grafiken är fantastisk och lika bra som i ett betalspel. Du kan välja mellan att slåss mot andra spelare eller mot datorn och berättelsen. Detta kallas också för PvE eller Player vs Environment.

Age of Conan: Unchained

Detta spel bygger på det kritikerrosade spelet Age of Conan: Hyborian Adventures som från början släpptes som ett betalspel. Dock kan vi glädja dig med att du nu kan spela det helt gratis på nätet! Det kräver dock att du laddar ner spelet, men sedan kan äventyret börja. Age of Conan har en fantastisk grafik och spelet är helt unikt på det sättet att när du slåss så klickar du inte hela tiden automatiskt med musen utan väljer aktivt vilka slags slag du slår eller fäktas med. Detta gör spelet helt dynamiskt och inte vad många brukar kalla det för en klickfest! När du skapar din karaktär så väljer du mellan 12 klasser och kan fritt välja hur din hjälte eller hjältinna skall se ut. Age of Conan: Unchained är ett grymt gratis äventyr online.