Gratis ljudböcker och film på nätet

icons-847264_640-300x300Har du varit på semester någon gång och tyckt att det var jobbigt att ta med sig en bok? Du kanske tappade den på stranden så den blev smutsig eller så var det inte behändigt att ligga och sola med bolen uppe som täcker ansiktet. Då har vi lösningen för dig! Ljudböcker ger dig möjligheten att avverka många böcker i månaden samtidigt som det inte förtar det härliga med att läsa. Det andra vi vill guida dig till i rusket och det dåliga vädrets Sverige är gratis film som du kan kolla på online när du vill.

Ljudböcker online

Det finns idag flera olika sätt att läsa böcker på nätet. Nu menar vi inte att du behöver skaffa dig en dyr Kindle från Amazon utan det finns faktiskt flera bra sajter som erbjuder ljudböcker på nätet helt gratis. Det som du behöver för att kunna lyssna på en ljudbok är en dator eller en smartphone. Sedan rekommenderar vi att dy har ett par bra hörlurar som stänger ute mycket ljud så att du slipper höra hur andra pratar eller för väsen när du kopplar av med boken. Om du har en iPhone så har iTunes ca 8500 gratis ljudböcker som du bara kan ladda ner och lyssna på. Om du vill kan du betala för andra och det finns då hela 100000 digitala böcker att välja mellan. Flera av dessa har dessutom kända författare och personer som läser upp dem för dig, vilket ökar känslan av att göra något speciellt.

Andra sajter erbjuder full tillgång till sina ljudböcker, men under en begränsad tid. Dessa sajter är normalt boksajter på nätet som Adlibris och Bonnier där man kan utnyttja ett prova-på-erbjudande på omkring 14 dagar för att lyssna på de böcker man vill. Därefter måste du bestämma dig om du vill fortsätta och då tillkommer det en prenumerationsavgift så se till att du lyssnar klart på boken du lyssnar på innan gratisperioden är över. Man kan också för all del förlänga sin provperiod med ytterligare 2 veckor om man ändrar sin IP adress och skapar ett nytt konto, men det är inte alltid det går!

Gratis film online

De flesta sajter online som erbjuder gratis film är piratsajter som i sig är olagliga, men det gör det inte olagligt att titta på filmerna! Flera av sajterna erbjuder också svenska undertexter, vilket är bra för dig som inte vill testa dina kunskaper i engelska och bara njuta av filmen. SVT Play erbjuder dig dock att titta på bra svensk och utländsk film direkt i din webbläsare helt gratis och flera av dessa filmer håller hög klass som t.ex. Dallas Buyers Club. Sedan kan du också om du vill gå tillbaka i tiden och kolla in äldre filmer på svenska filmarkivet.