Gratis brädspel på nätet

play-720748_640-300x300För dig som är trött på avancerade digital spel som bara går ut på att ha ihjäl din motståndare på ett eller annat sätt och som kräver reflexer som en hyperaktiv tonåring så finns det bra alternativ online som dessutom är helt gratis. Brädspel har funnits i alla tider och idag är det inte bara nördar som håller på och rullar tärningar och flyttar sina pjäser utan det har blivit ett folknöje att spela spel på brädet. Idag är också utbudet betydligt större och inte bara begränsat till Algaspelen, Bondespelet och Monopol. Vi guidar dig till de bästa och roligaste brädspelen på Internet där du slipper betala för nöjet.

Schack online

Om du tycker om att spela det klassiska och uråldriga spelet schack men inte har en kamrat att spela med eller orkar att pallra dig ner till närmaste schackklubb så finner du att nätet har en oändlig mängd motståndare från digitala till människor av kött och blod. Enklaste sättet att spela gratis schack på Internet är att söka på de orden på Google och därmed ta sig in till första bästa sajt. De flesta sajter kräver att du skapar ett användarnamn som du sedan enkelt loggar in med, men det finns också enklare sajter där du kan spela utan ett sådant. Dock kan vi rekommendera att spela på en mer seriös sajt eftersom spelarna där är bättre, håller hög klass och du slipper spela mot en motståndare som bara hoppar av så fort ett misslyckat drag görs.

Backgammon på nätet

De lärde tvistar än idag om vilket spel som är äldst, backgammon eller schack. Hursomhelst så är detta spel en klassiker och du kan faktiskt spela mot en riktig motståndare online direkt från Windows om du har det. Dock så fungerar detta inte alltid och därför finns det flera bra sajter på svenska där du kan spela spelet. Rulla tärningarna, flytta dina diskar och se till att knuffa ut motståndaren om du känner för det!

Settlers of Catan

Detta spel som kom på 90-talet är idag en klassiker och du kan spela det helt gratis på främst två sajter online. Båda kräver dock att du registrerar dig. På sajten Catanuniverse kan du spela spelet i originalgrafik, men du kan dock bara spela det i webbläsaren och laddningstiden är lång. Det andra alternativet är Asobrain som är en nederländsk stiftelse som driver en spelsajt med många olika brädspel. Settlers kallas där för Xplorers pga copyright. Det är dock svårt att skapa ett konto eftersom de har stränga regler. Du måste ha en företagsemail och kan därmed inte använda en e-post adress från Gmail eller Hotmail. Sedan måste du vänta hela 10 dagar innan du kan logga in. Därefter är det dock riktigt roligt och du kan spela turneringar i spelet online.